„Ауди А6“ е напълно изгоряло, след като в малките часове на съботната нощ е лумнало в пламъци. Вероятно пожарът не е случаен. 
Огънят е забелязан в малките часове на нощта в събота срещу неделя. Пламъците от паркирания на кръстовището на бул.“Гоце Делчев“ с ул.“Йосиф Дайнелов“ автомобил се пренесли и върху задната част на спряната до него „Шкода Фелиция“. В рамките на 1 час, между 2.44 и 3.43 часа, пожарникарите са се борили с лумналия огън. Пламъците тръгнали от двигателя и се прехвърлили върху купето на колата. Тепърва предстои да станат ясни причините и стойността на щетите.
Разследване срещу неизвестен извършител тече и за вероятно подпалване на едноетажна къща на ул.“Скобелев“. Там наемател започнал ремонт с намерение да се нанесе скоро. Изглежда обаче недоброжелатели решили да стопират намеренията му и на 2 април няколко минути след полунощ подпалили къщата. Два часа отделили пожарникарите за справяне със огъня, който успял да изгори 30 кв.м предимно покрив, черчевета на прозорци и част от мебелите в една от двете стаи. 
Сутринта на 2 април пожарникарите са се отзовали и на сигнал за пожар в бл.“Брилянт“ на ул.“Янтра“. Оказало се обаче, че докато екипът пристигне, собствениците на апартамента загасили сами огъня, който тръгнал от забравена включена скара на балкона. Невниманието им коствало дървената дограма, която изгоряла.
Запалени хартии в изоставен строеж на ул.“Брезник“ също вдигнали на крак пожарникарите около 20 часа в събота. Вероятно огънят там е тръгнал след детска игра. Пламъци стреснали и жители на кв.“Дружба“, които сигнализирали за горящ комин в бл.30. Дежурните обаче установили, че пожарът се дължи на неизчистен комин след натрупани сажди. 
В събота през нощта са гасени и пламъци в подпалени метални контейнери на ул.“Велико Търново“ и ул.“Никюп“.