Таксиметров шофьор платил сурово за удължаване на маршрута при изпълнение на поръчка. Клиент така се ядосал, че на слизането не само тръшнал яко вратата на таксито, но и праснал юмрук за довиждане на шофьора.
Историята е от 2 януари тази година, когато двойка се качила от стоянка за таксита на центъра и казала на таксиджията накъде да кара. След като шофьорът пропуснал отбивката за указания блок, мъжът му направил забележка да не заобикаля. От своя страна таксиджията се защитил, че върти професионално жълтия волан от 30 години, но досега никога не бил изпълнявал заявка до въпросния блок. А отделно той бил новопостроен, затова точното му местоположение му убягвало.
В крайна сметка финалната дестинация била стигната, а дамата побързала да влезе в блока. Кавалерът й обаче поискал шофьорът да запомни грешката си и блъснал яко вратата на таксито. Тогава водачът скочил от шофьорската седалка и попитал мъжа защо е тръшнал така вратата. В отговор получил юмрук в окото. Таксиджията обаче сигнализирал спешния телефон 112 и на място дошли полицаи. Впоследствие излязъл в принудителен отпуск от десетина дни, в които лежал в очното отделение на болницата.
За стореното таксиджията заведе дело срещу нападателя, който бе наказан на първа инстанция с 4 месеца условно и 3-годишен изпитателен срок. Отделно той ще трябва да плати и 1500 лева обезщетение на ударения шофьор. Присъдата може да се обжалва.