Лютив спрей в очите получили двама пешеходци, от което лицата и очите им се зачервили и започнали да им текат сълзи. Това отнесли на излизане от хипермаркет "Кауфланд" в кв."Дружба", след като направили забележка на забързан таксиметров шофьор.
Случаят е още от декември 2017 година, когато към 16 часа хората излезли с покупки от магазина и тръгнали да пресичат на пешеходната пътека. В това време таксиджията бил на стоянката в близост, получил заявка и побързал да тръгне, за да я изпълни. Потеглил с висока скорост и без да се съобрази със стъпалите на зебрата хора, минал опасно близо до тях. В пристъп на ярост единият от минувачите извикал: "Какво правиш, бе, човек, ще ни убиеш?!". Забележката въобще не накарала водача да се замисли над поведението си, а напротив - ядосал се още повече на пешеходците, върнал на заден ход таксито и се приближил до тях. Хората помислили, че ще чуят извинение от негова страна и се навели над отворения прозорец на шофьорската врата. Вместо мили думи обаче, отнесли напръскване с лютив спрей в очите, след което водачът отпрашил. Единият от напръсканите пострадал по-леко, тъй като успял да завърти главата си настрани в последния момент, като дори успял да снима с телефона си номера на таксито. Облакът от лютив дим стигнал дори случайни очевидци на ситуацията, на които също им залютяло.
За леката телесна повреда над двамата минувачи таксиджията стигна до съд. Той бе категоричен, че няма вина за случилото се, а използвал спрей за самозащита, тъй като бил гонен и псуван със закани за бой.
Районният съд на първа инстанция обаче прецени, че версията му не почива на доказателства, като прецени, че заслужава санкция, но го освободи от наказателна отговорност и го глоби с 2500 лева. Решението може да се обжалва.