След изключително безобразна игра Русия загуби катастрофално от дебютанта на европейски първенства Уелс с 0:3 в последния и за двата тима мач от група "B" на Евро 2016 във Франция. Аарън Рамзи (11), Нийл Тейлър (20) и Гарет Бейл (67) вкараха головете за "драконите", които сензационно завършиха на първо място в групата с 6 точки, след като в другата среща Словакия и Англия завършиха 0:0. Така възпитаниците на Крис Коулмън очакват на осминафиналите един от третите отбори в групите "А", "C" или "D". Англия остана на второ място с 5 точки, Словакия е на трета позиция с 4 точки и ще се надява да бъде един от четирите най-добри трети отбори в групите, а Русия напуска турнира безславно като последен тим в групата си само с една спечелена точка.

Още във 2-ата минута Гарет Бейл затрудни със силен шут Игор Акинфеев, но при тази ситуация бе отсъдена и засада на съотборник на уелския национал. "Драконите" продължиха да доминират в следващите минути, а руснаците се ориентираха към контраатаки.

В 11-ата минута Русия сгреши при изнасянето на топката и Аарън Рамзи бе изведен зад отбраната на Сборная, след което преодоля с лекота Акинфеев за 0:1.

Безобразната игра на руснаците продължи и в 20-ата минута с малко късмет топката стигна до левия бранител Нийл Тейлър, който едва при втория си опит реализира за 0:2, след като първият му удар бе отразен от Акинфеев. Десет минути по-късно при бърза контраатака Гарет Бейл се подигра със защитата на Русия, а Сам Воукс пропусна от изгодна позиция да направи резултата класически. В 33-ата минута Акинфеев отрази силен шут на Аарън Рамзи и топката излезе в корнер. До края на полувремето Русия не успя да намери адекватен отговор и напълно заслужено уелсците се оттеглиха на почивката с два гола преднина.

През втората част нещата не се промениха кой знае колко и Уелс започна по-активно, а руснаците така и не успяваха да създадат опасност пред вратата на Уейн Хенеси. В 55-ата минута Гарет Бейл получи извеждащ пас от Аарън Рамзи при контраатака, но Акинфеев излезе и скъси ъгъла, за да отрази удара на звездата на Уелс.

Футболистите на "Сборная" изглеждаха доста обезверени и дори вратарят Акинфеев не бързаше да вкарва топката в игра. Така в 67-ата минута Рамзи изведе Гарет Бейл зад отбраната на руснаците и последният прехвърли Акинфеев за 0:3. Така Бейл изравни постижения на холандеца Рууд ван Нистелрой и чеха Милан Барош, които са се разписвали във всеки един мач в групова фаза на европейско първенство.

Темпото на игра спадна, Русия така и не създаде голово положение и всички чакаха с натърпение последния съдийски сигнал. В 85-ата минута пред играчите на Леонид Слуцкий се разкри най-доброто положение за гол, но от непосредствена близост Артьом Дзюба не зассече както трябва топката и я прати над вратата.

Русия - Уелс 0:3
0:1 Аарън Рамзи (11), 0:2 Нийл Тейлър (20), 0:3 Гарет Бейл (67)