Отборът на Англия записа изключително драматична победа с 2:1 над Уелс в мач от група B на Евро 2016. Това бе първи успех за „Трите лъва”, които събраха актив от 4 точки. Уелс пък остава втори с 3 пункта. Двата тима изиграха много вълнуващ двубой на стадион „Феликс Болер” в Ланс пред близо 35 000. „Драконите” откриха резултата в 42-ата минута чрез Гарет Бейл, но след попадения на резервите Джейми Варди и Даниел Стъридж съответно в 56-ата и 92-ата минути, Англия стигна до успеха.

Срещата започна с превъзходство на англичаните, които владееха по-често топката. В първите 20 минути обаче не се стигна до по-сериозни опасности. В 32-ата минута дойде и най-спорното положение в мача. След удар с глава на Хари Кейн, топката се удари в ръката на бранителя на Уелс Бен Дейвис.

Главният арбитър на двубоя Феликс Брих обаче реши, че при играта на Дейвис няма умисъл и не отсъди 11-метров наказателен удар. Десет минути по-късно Уелс излезе напред. отсъди пряк свободен удар в полза на „драконите” на повече от 30 метра от вратата. Зад топката застана голямата звезда на тима Гарет Бейл, който с мощен шут над стената откри резултата. Вина за гола имаше и вратарят на англичаните Джо Харт, който не се намеси адекватно.

В оставащите минути до края на първата част, окрилени от гола, играчите на Крис Коулман притиснаха своя съперник, но не успяха да стигнат до второ попадение. На почивката, недоволен от изявите на своите футболисти, старши треньорът на Англия Рой Ходжсън направи две промени, вадейки от игра неубедителните Рахийм Стърлинг и Хари Кейн за сметка на Даниел Стъридж и Джейми Варди.

Това моментално даде своя позитивен ефект и още в 56-ата минута резултатът бе изравнен. След центриране в наказателното поле на Уелс, топката попадна в останалия зад защитата Варди, който не сбърка и вкара за 1:1. Първоначално "драконите” претендираха, че нападателят на Лестър е бил в положение на засада, но при повторението се видя ясно, че пасът към него е дошъл от капитана на уелсците Ашли Уилямс.

В търсене на пълен обрат Ходжсън пусна в игра и големия талант на Манчестър Юнайтед 18-годишния Маркъс Рашфорд, който направи своя официален дебют на европейски финали. В крайна сметка промените на опитния специалист дадоха резултат и секунди преди края Англия достигна до победно попадение, дело на Даниел Стъридж, разписал се в 92-ата минута.

В следващия кръг отборът на "Трите лъва" ще играе срещу Словакия, а Уелс среща Русия.