ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР ЗА 20 000 ЛЕВА е откраднат от базова станция за аварийано захранване на телекомуникационна компания в земщето на Батин. Помещението не се охранява от СОТ и не известно кога е извършена кражбата. Пак на същата компания е направен опит за кражба на 68 метра съобщителен кабел. Той бил изкопан изпод земята и нарязан на четири парчето, които били оставени в близост до едната изкопанана дупка в тревата. След подаден сигнал в неделя в 9 часа униформени намерили кабела, преди да бъде отмъкнат.   
МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН "САМСУНГ" е отмъкнат от игрална зала "Адмирал" от 42-годишен русенец на 23 май 40 минути след полунощ. След издирване униформени уличили в кражбата криминално проявен 34-годишен крадец.
ОЩЕ ЕДНА КРАЖБА НА КОЛА е доказана на заловения 26-годишен русенец, който миналаат седмица бе задържан за присвояване на "Фолксваген Пасат" от бул."Цар Освободител". В хода на работата с него той си признал, че на 7 декември е задигнал рено и го е изоставил в Николово. Два дни по-късно колата бе намерена, но крадецът падна в лапите на полицията след шест месеца.
54-ГОДИШЕН РУСЕНЕЦ Е ЗАЛОВЕН, след като строшил странично стъкло на автобус "мерцедес" на ул."Згориград". Вандалът бил забелязан от младеж, който се обадил в полицията.