Възможно е насилието, предизвикано на Евро 2016 от руски футболни хулигани, да е ставало с одобрението на Кремъл, твърди британският вестник „Гардиан“.

Според изданието експерти на британското правителство се опасяват, че тази тактика е уловка, целяща да се демонстрира руската сила, и представлява продължение на хибридна война от страна на Русия.

Висши правителствени функционери във Великобритания твърдят, отбелязва вестникът, че безредиците с участие на запалянковци от Русия и Англия на Евро 2016 са ставали с одобрението на Кремъл . По информация на „Гардиан“ голяма част руските ултраси са били служители на силовите структури.

Според източник от британското правителство безредиците във Франция приличат на хибридна война. Трудно е да се докаже, че това е ставало с одобрението на Кремъл. Но пък прилича на продължение на хибридната война, разгърната от Путин, цитира вестникът свой източник от правителствените среди.

Както вече бе съобщено, съд в Марсилия осъди трима руски футболни хулигани - Николай Морозов, Алексей Ерунов и Сергей Горбачев - на затвор от една до две години.

Френските власти изгониха от страната 20 от задържаните руски запалянковци с мотива че сред тях се намират „жестоки и добре подготвени хулигани“.