Как романтиката на примамливите дунавски гледки може да се съчетае с изумително вкусна национална и балканска кухня в духа на стародавните традиции? И към това да се прибави още една прекрасна възможност - за тези, чиято гореща кръв и енергични натури жадуват да добавят още една идея адреналин в полунощното си настроение, като се отдадат на горещи ритми и също тъй знойни танци. 
На пръв поглед, тези три обстоятелства трудно биха могли да се съчетаят. Но е факт, че са налице. Става дума за едно от най-новите заведения в Русе - механа „Норд“, която се намира на територията на едноименния комплекс на брега на Дунава, а също и за определено най-новата русенска дискотека - „Планета Пайнер“, чието бурно и колоритно откриване се състоя буквално преди вечер. 
И двете заведения, които се стопанисват от екипа, който държи запазената авторитетна марка на русенския ресторант „Тераса“, са направени и с амбиция, и с усет за стил, но - най-вече! - с желанието да създадат за русенци и за гостите на града нова точка, която да им достави удоволствие и да направи незабравими няколко свободни часа, „откраднати“ от напрегнатото ежедневие. 
Просторната механа, която колкото и невероятно да звучи в тези неистови русенски жеги, създава реалното усещане за живителна хладина. Обзаведена в типично национален стил, в който доминира естественото дърво и със сякаш небрежно преметнати тук-там елементи от българската национална носия, механата предлага уют и спокойствие. Разположението на тонколоните, от които звучат изпълненията на оркестър „Експрес“, които радват вечерните посетители, не позволява на звука да проникне в сепаретата от другата страна на механата. Като своеобразен „вододел“ служи пространството около пещта за чеверметата - да, тук се предлагат истински чевермета, които ще дадат възможност на стопроцентово градските хора да усетят аромата на агнешкото, печено на шиш по родопските поляни. 
Другите изкушения, които със сигурност имат предостатъчно фенове, са сръбските кулинарни деликатеси - димлена вешалица, бяла вешалица, сръбски ущипци, гурманска плескавица, меча лапа: това е само част от менюто на механа „Норд“, в която със сигурност всеки ще намери това, което ще го накара да забрави за диети и ограничения. 
Дискотеката „Планета Пайнер“ в непосредствено съседство е обзаведена в напълно различен стил - разкошни бели кожени мебели, предразполагащи сепарета, специфично осветление вечер, просторно място за танци. Музиката от дискотеката също няма да се чува и да притеснява както посетителите в механата, така и хората, които живеят в района на парка, уверяват от заведението. Два пъти в седмицата ще гостуват известни изпълнители, а през останалите дни от седмицата за доброто настроение на посетителите ще се грижи диджей. 
Така в новия комплекс на брега на Дунава всеки може да намери своето удоволствие за свободното си време. А за да е сигурен, че когато отиде там, ще има своето запазено място, е добре да си направи резервация предварително: за механата на тел. 0879 000 890, а за дискотеката - на тел. 0879 000 045.