Раци, морски дарове и агнешко чеверме бяха част от атракциите по време на традиционното благотворително барбекю, което Ротари клуб "Русе-Дунав" организира за седма поредна година. Този път събитието с международно участие, което се проведе в събота в комплекс "Люляка", мина под наслов "Подкрепи децата на Русе". В него се включиха ротарианци от Гюргево, членове на Ротари клуб "Русе" и представители на сателитния клуб на "Русе-Дунав" от Бяла.
Инициативата има за цел да финансира обновлението и ремона на материалната база на част от детските ясли в Русе. На барбекюто бяха събрани около 1800 лева, които ще послужат за благотворителната мисия, съобщи президентът на клуба Тошко Каролев, който благодари на всички за участието в събитието и приноса им за каузата.
Близо 900 лева дойдоха от атрактивен търг, на който тази година беше разиграно плато сухи мезета на "Надежда М".
Особени симпатии с приготвянето на вкусни морски деликатеси спечели отборът на ротарианците от Гюргево. На тазгодишното събитие обаче победител не бе определян, а всеки от включилите се 7 екипа зад барбекютата получи грамота и награда в различна категория. За настроението на домакини и гости помогнаха изпълненията на талантливите певци от студиото на Вили Икономов.
Каузата в подкрепа на здравето на най-малките ще бъде застъпена и в следващото официално събитие на клуба. През декември ротарианците ще отпразнуват своя 15-и рожден ден и ще съчетаят празника с традиционния Коледен бал.
Както "Утро" писа, вече са факт първите резултати от инициативата на клуба, след като през август бе подменен над 350 кв.м стар балатум в ясла номер 4 и децата вече се радват на пъстри меки килими и тропат на  висококачествен ламинат.