Група от 23-ма бежанци беше задържана тази сутрин край Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Към 9 часа на пътя Разлог – Якоруда – Юндола при разклона на село Елешница е забелязана група, която се е придвижвала през полето, и в която има 2-3 деца.

Бежанците са задържани от служители на РУП Банско и патрула на Гранична полиция Гоце Делчев. Същите са натоварени на джипове и се транспортират към Гоце Делчев.

Това е втора група от бежанци на територията на Югозападна България, които са успели да преминат зелена граница и да влязат във вътрешността на страната. Първият такъв случай беше преди около два месеца, които бяха задържани край гоцеделчевското село Теплен.

Към 11 часа днес патрулът на Пътна полиция КАТ на изхода на Благоевград на ГП Е-79 спира лек автомобил „Ауди” с хасковска регистрация. След кратка проверка на съдържанието на автомобила, на водача и спътника в него са сложени белезници и двамата са закарани в Първо РУП Благоевград.

Според полицията двамата са задържани като заподозрени за участие в трафик на хора.

В момента „Ауди” то с хасковска регистрация е в двора на ОД на МВР в Благоевград. Автомобилът е запечатан с лепенки. Най-вероятно има връзка между задържаните бежанци и двамата арестувани с хасковското „Ауди”.