40 000 лева от общинския бюджет ще бъдат насочени за ремонт на асфалтовата настилка в Мартен, тъй като след зимния сезон по платната за движение в градчето зейнаха огромни дупки, а гражданите постоянно се жалват от повредени джанти, пръснати гуми и спукани картери. Това е една от по-съществените корекции в бюджета за юни, която предстои да бъде гласувана на идната сесия. Средствата са останали от инвестиционната програма за уличното осветление.
На ремонтирани улици ще се радват и жителите на Просена, за където ще бъдат насочени 8000 лева. В Долно Абланово пък ще бъде ремонтиран тротоар с отводнителна канавка и ще бъде озеленен терен, а в Средна кула ще бъде асфалтиран участък от благоустроения парк. Средствата идват от общинския фонд „Малки населени места“. Общинското предприятие „Комунални дейности“ ще извърши ремонт и на републиканските пътища в границите на Русе с 22 592 лева, които идват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Освен това предстои да бъде обявена обществена поръчка за полагане на хоризонтална маркировка по възлови кръстовища и главни пътни артерии в Русе по технологията двукомпонентен студен пластик на стойност 60 000 лв.
Предвидено е също увеличаване на средствата за почистването на междублоковите пространства и териториите за обществено ползване с 290 000 лева. Те ще бъдат за сметка на средствата за поддържане на чистотата и проводимостта на дъждоприемните шахти. Тази корекция в общинския бюджет ще доведе до нормално извършване на всички дейности по почистване на уличните платна, площадите, алеите и други територии, предназначени за обществено ползване.