Пепа Панова, потърпевша от огромните опашки от тирове на път за Дунав мост, описа във фейсбук какво е да живееш на бул. „България“ в тази ситуация. Публикуваме разказа й без намеса.

И аз съм от потърпевшите, живущи на бул. „България“. Това е някакъв ужас. Вечер не може да се прибереш, слизаш, молиш се на тировете да ти направят място да се прибереш пред дома си, отнасяйки по някоя благословия и задръствайки средна лента на Международното. Вечер пред къщите си готвят на газови котлони и е права госпожата /визира се друг коментар във фейсбук, в който със снимки е показано какво намират пред домовете си хората - опаковки от храна, празни бутилки и други отпадъци/, всичко се изхвърля по тротоарите, а Общината отказва почистването, защото няма ли договор да чистят района.
Същият сценарий се повтаря и сутрин, тръгвайки за работа. Не можеш да пътуваш към Николово, защото там е тапа и в двете ленти. Не можеш и да свиеш към „Волов“, защото няма как да стигнеш до отбивката. Е, как да отидем до работа? Днес беше някакъв пореден ужас, коли обръщаха на моста на „България“ като камикадзета, за да не закъснеят за работните си места и просто господ ни запази да не се случи най-лошото. А може би тогава щяха да се вземат сериозни мерки, защото решение има и то трябва да се обмисли.
Ние в никакъв случай не може да спрем трафика, но може органите на реда да следят за организацията на пропускане към Дунав мост и спазването на знаците. Добре, решили са да сложат знак за забрана на спирането по бул. „България“, но кой го спазва, само русенци. И кой санкционира тировете, че са в нарушение? Няма никой, ами разбира се, че ще си правят каквото си искат, защото знаят, че в България никой няма да бъде санкциониран или глобен. 
Само ние спазваме знаци и забрани, както в родната си страна, така и ако излезем в чужбина. Там лепнат ли ни в нарушение, или плащаш веднага или не те пускат на границата.
Нима е толкова трудно, както са спрели, да минат органите на реда и да им направят по един акт. Достатъчно. И до 24 часа по радиостанциите си ще си предадат информацията и никой няма да посмее да наруши и всички ще разберат, че България има закони и те трябва да се спазват от всички. 
Ние не сме разграден двор, че на ограничения в скоростта само тирове и румънци минават със 100 км/ч през Международното, в населено място, където има и училище.
Вземете се в ръце, драги наши избраници от Общината, ние разчитаме на вас да въдворите ред и да запазите нашия живот.