Гризачи се разхождат около и в изгорелия преди повече от седем месеца магазин за хранителни стоки до блок „Камен“ на ул. „Гюргево“ в кв. „Здравец Изток“, а съвсем близо има и детска площадка, сигнализира нашият читател Валентин Иванов, който живее в района. Той коментира, че след пожара нищо не е пипано - прозорците са изтърбушени, а в бакалията стоят изгорелите стоки и хладилни витрини. 
Обектът е общинска собственост, а ние сме принудени да търпим тази грозотия вече седми месец. Нито общината, нито наемателят се заеха да почистят и премахнат отпадъците. Това е пълно безхаберие и безотговорност, възмущава се Иванов. 
Шефката на общинската дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова потвърди, че разчистването на терена е ангажимент на общината. Все още обаче текат следствени действия и се чака решението на прокуратурата, като това е забавило и действията на общината. 
Специална комисия е извършила оглед на обекта, има съставен констативен протокол и е издадена заповед на кмета за премахване изцяло на обекта. След това се предвижда да се проведе търг за отдаване под наем на терена за поставянето на преместваем обект, каза още Миткова. 
Както „Утро“ писа, кварталният магазин за хранителни стоки, който работи без прекъсване от 70-те години на миналия век, изгоря напълно през октомври, а причината за пожара е късо съединение в старата ел. инсталация.