Ветовският измамник Атанас С., на 23 г., остава за постоянно в ареста в Пловдив. Както „Утро“ писа в събота, той бе задържан на 19 август във Ветово при съвместна акция на криминалисти в Русе и Пловдив за извършена измама на възрастна жена в Града под тепетата за 5400 лева.
Вчера станаха известни и подробности по случая. Атанас позвънил от дома си на произволен номер и късметът му се усмихнал - попаднал на 83-годишна жена от Пловдив. Измамникът веднага влязъл в ролята на нейн близък и поискал пари на заем за покупка на климатици. По време на разговора бургуджията разбрал, че пенсионерката държи вкъщи 5700 лева, които тя се съгласила да му даде за „сделката“. Последвала уговорка как да стане предаването на парите и Атанас осигурил човек да ги вземе - мулето А.К., открит с обяви за продажба на автомобили. На него възрастната жена на два транша предала уговорената сума, но още същия ден усетила, че е измамена и сигнализирала в полицията.
Пловдивските криминалисти веднага реагирали и  задържали мулето с парите на път за Ветово. Така било установено, че мозъкът на измамата Атанас е от Ветово и той бил задържан в дома му. По-късно измамникът съобщил на полицаите точно къде е изхвърлил счупената СИМ карта, използвана за провеждането на разговорите с измамената възрастна жена.