Шофьор и пътник в кола се изнервили от каращия пред тях колоездач, който само им пречел на пътя и им спъвал движението, затова слезли от автомобила и тръгнали да се разправят с него. Конфликтът обаче бил засечен случайно от преминаващия в района паяк.
Случаят се разиграл на 25 август 2015 година по бул.“Съединение“. Заради несигурното си каране велосипедистът изпитал гнева на двамата нервни приятели, които започнали да го налагат където сварят и дори му счупили зъб. Избавлението на нападнатия дошло с обикалящия за неправилно паркирани коли паяк. Щом пътуващите в репатриращия автомобил полицай и общински служител приближили побойниците, срещу тях се изляла словесна агресия, гарнирана с цветисти псувни. Щом осъзнали обаче, че се опълчват на длъжностни лица, двамата благоразумно се кротнали. Затова и се сдобиха само с обвинения за хулиганство и лека телесна повреда.
Девет месеца по-късно хулиганите направиха пълни самопризнания за погазването на закона и се договориха с прокуратурата какви наказания да изтърпят. Така се сдобиха с половин година условно с по 3 години изпитателен срок и обществено порицание. Съдът сметна присъдите за справедливи и окончателно ги одобри.