Заминалият на гурбет във Великобритания и сочен за виновник за имотна измама Велислав К. продължава да бъде неоткриваем, а с това делото срещу него да стои на кота нула. Тъй като 47-годишният бизнесмен се води нередовно призован за съдебното заседание, процесът няма как да стартира. Макар че всъщност той поддържа контакти със своята съпруга и близки, от които реално е информиран, че явяването му се очаква.
Велислав се сдоби с официални обвинения още в началото на януари. Според прокуратурата той, като пълномощник на „Велмар Л 95 Казанджиев“ ЕООД, е измамил жена, като й обещал чуден апартамент в центъра на Русе. Аферата се разиграла през 2010 година, когато бъдещата новодомка вече си представяла жилището на втория етаж в кооперацията, която имала одобрен архитектурен проект. Бленуваният апартамент от 66 кв.м обаче останал мираж, но пък за сметка на това клиентката олекнала с близо 61 000 лева. 
Делото срещу него трябваше да стартира на 1 март. Тогава обаче това не стана, а съдът го обяви за национално издирване и измени мярката му от подписка в задържане под стража. Очакваше се той да бъде известен за процеса с помощта на английските правосъдни органи. Процедурата се оказа по-дълга от очакваното и предвиденото второ съдебно заседание бе отсрочено за вчера. Тогава стана ясно, че има нов проблем - обвинителният акт на Велислав не е преведен и затова не му е връчен. Пропускът вече е отстранен и вероятно поправеният пакет документи пътува към бизнесмена в Англия. Дали той ще бъде официално и надлежно известен за делото, предстои да стане ясно на 21 юни. 
Вчера адвокатът му поиска по-лека мярка, но съдът потвърди задържането му.