Многократно осъждан рецидивист, който трупа средно по една присъда на година, остана неоткриваем за правосъдието и не успя да чуе присъдата си. Въпреки това той бе задочно наказан с 5 години строг затвор за тараш в 4 къщи, но дали и кога ще влезе зад решетките е въпрос без отговор. Присъдата му може да се обжалва.
Само в рамките на няколко дни - от 31 януари 2015 година до 19 февруари рецидивистът, специализирал се в кражбите, успял да се вмъкне в няколко селски къщи край Бяла. Действал по идентичен начин - уверявал се, че стопаните ги няма, заключените врати не били проблем за него - смъквал прозорец, през който се шмугвал в къщата и оттук нататък било лесно - вземал каквото си хареса. Пък и не бил придирчив - крадял телевизори, дрехи, уиски, водка, ракия, мобилни телефони, часовници, че дори и хамут за магаре, докерски ръкавици и купони за хляб. Част от техниката рецидивистът спазарявал със случайни купувачи и така се сдобивал с някой лев. Въпреки огромния брой отмъкнати вещи общата сметка показвала, че те струват малко повече от 500 лева.
За поредното посегателство над домовете на отрудените хора по селата опитният крадец направил признания по време на разследването, но след това духнал в неизвестна посока. Затова в неговото отсъствие той чу 5 години затвор, както и да изтърпи 10 месеца зад решетките по старата си условна присъда.