200 души от блока на бившето АОНСУ остават без ток заради неоткриваемия Явор Блъсков и 50 000 лева дълг. Въпреки че хората си плащат всеки месец сметките, продължава да се трупа разлика между показанията на индивидуалните и общия външен електромер. Тъй като нито представителите на етажната собственост, нито "Енерго-Про" успяват до момента да открият управителя на дружеството "РАЛИ 2003" Блъсков, се стига до прекъсването на тока, планирано за 21 март.
От дружеството са отказали разсрочване на задълженията с мотива, че молбата трябва да бъде подадена от титуляря. По същата причина етажната собственост не може да получи информация как се трупат дълговете за ток.

„Казват, че разликите са много големи от това, което отчитаме, и това, което внасяме. Не мога да кажа какво се случва там. По целия казус ние всъщност нямаме права, а имаме задължения по партидата. Задължението е наше, пък правата не са“, коментира домоуправителят Цветелин Цонев.
Той е провел две срещи с представители на енергодружеството, но споразумение така и не е постигнато. Изпратено е и писмо до прокуратурата с искане за проверка на партидите и информация какво се плаща и къде отиват тези пари.
В официално становище от енергийната компания съобщават, че в този случай законовите възможности за решаване на проблема са изчерпани и се налага да прибегнат до крайната мярка - спиране на тока.
За изминалата една година в бившето общежитие, чиито стаи бяха преустроени и продадени като апартаменти, за които после част от собствениците им с ужас установиха, че са ипотекирани и евтините покупки им излизат скъпи, са се нанесли още 20 нови собственици. Всички твърдят, че не са знаели за заложените мини. Не ги накарали да се замислят дори символичните цени - жилище с приблизителна площ 50 квадрата там струва 15 000 евро.