Трети фалстарт регистрира делото за особено жестокото убийство на 68-годишната Райме Хасанова от Голямо Враново, извършено през май миналата година. Препъникамък се оказа нередовно призоваване на трима близки на жертвата, които по закон имат право да бъдат частни обвинители, но са неоткриваеми и няма как да им бъдат връчени призовки. Вчера тримата бяха обявени за издирване и на Съдебна полиция бе възложено да осигури присъствието им на следващото заседание след две седмици.
Райме Хасанова бе открита на 12 май 2017 година от съседка да лежи мъртва в леглото си, без дрехи и с окървавена глава. Полицията веднага се задейства и разпитва 25 души, които биха могли да са потенциални извършители на зверството. Всички те обаче имат алиби.
В това време се получава информация от кмета на Голямо Враново, че 66-годишният бивш строител Джелял Юсеинов е направил опит да изнасили жена в селото, която успяла да го отблъсне и да се скрие при съседи. Пенсионерът е задържан, но при разпита се оказва, че той няма алиби за 11 май след 17 часа. След няколко часа беседи с него Юсеинов признава, че е убил Райме. Следва потресаващ разказ как във фаталния ден презрелият похотливец потърсил близост с Райме, но бил отхвърлен. Върнал се неканен вечерта, нахвърлил се върху жената, а накрая я удушил. 
След задържането си 66-годишният убиец получи инсулт и бе освободен под парична гаранция от 5000 лева и вчера бе доведен в съдебна зала в инвалидна количка от роднини. Ако бъде признат за виновен, Юсеинов може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.