Поморие се наложи с 2:1 над Созопол в последната среща от 27-ия кръг в Б група, след като още във 2-ата минута изоставаше в резултата. С този успех поморийци събраха 52 точки, като се доближиха на 7 от лидера Дунав Русе 2010.
Русенци чакаха днес грешка на Поморие, за да влязат в елита без игра, но явно ще трябва да изчакат още. На 7 точки пък изостава Локомотив (ГО) на 3-ото място, който днес падна от Литекс-2 с 1:2.
Мирослав Радев откри резултата за Созопол още във 2-ата минута, след като Емануил Манев проби от ляво и подаде по диагонала, където Радев от малък ъгъл се разписа. След гола поморийци вдигнаха оборотите и стигнаха до равенството в 37-ата минута, когато се разписа Ахмед Ахмедов. Христо Лемперов проби от дясно и центрира, вратарят Мартин Теменлиев боксира в краката на Ахмедов, който от 2 метра не сбърка.
След почивката домакините продължиха да натискат и стигнаха до успеха с гол от дузпа на капитана Любомир Божинов. Съдията Георги Димитров от София я отсъди заради събаряне на Яни Пехливанов от Георги Радев. От бялата точка Божинов направи 2:1 в 58-ата минута.
В последните 10 минути созополии се вдигнаха на щурм и създадоха няколко мелета пред вратаря Янко Георгиев, но не успяха да изравнят. Созопол запазва 4-ото си място с 43 точки.