Дисциплинарната комисия към БФС глоби ФК „Дунав“ с 250 лева. Дисципът цитира като мотив за санкцията провинение на феновете с хвърляне на предмети към терена по време на мача с „Поморие“. 
Както се и очакваше, Георги Чакъров пък бе лишен от състезателни права за 1 мач заради червения си картон в поморийския двубой. Той ще трябва да плати и глоба от 75 лева.
Ивайло Раденцов пропуска на 100 процента идния домакински двубой с „Ботев“ /Гълъбово/, научи „Утро“. Прегледът показал, че Ивайло е със скъсани мускулни влакна в бедрото на левия крак. Най-оптимистистичният вариант е той да бъде готов за мача от 7-ия кръг, когато „Дунав“ ще гостува на „Локомотив“ /Горна Оряховица/. 
Този двубой е на 12 септември, но момчетата от фенклуба „Дунав завинаги“ възнамеряват отсега да влязат в преговори с БДЖ за ангажиране на поне един вагон.   
Междувременно те ще проведат на 30 август на комплекс „Новекс“ в Образцов чифлик традиционния си събор. Участниците ще се включат в най-различни турнири, като акцентът ще е футболът.
Предварителното записване за събора ще върви до утре включително в магазин „Биг Бойс“ на улица „Ангел Кънчев“ 23.