Отборът на „Поморие“, съперник на „Дунав“ в 5-ия кръг от първенството на „Б“ група, разчита основно на футболисти от бургаската школа. 
Старши треньор на тима е бившият футболист на „Нефтохимик“ Малин Орачев, чийто син - Михаел, също носи екипа на поморийския клуб. 
Вратарят Янко Георгиев има стаж в „Несебър“. Основният човек в защитата е Яни Пехливанов, играл по-рано за „Нефтохимик“, „Черноморец“ и „Несебър“. 
Най-важният полузащитник е техничният Любомир Божинов. 29-годишният възпитаник на „Нефтохимик“ е бивш младежки национал. До него в средата на терена действат добре познатият ни от престоя си в „Светкавица“ Славчо Шоколаров и Милен Танев. Танев е на 28 години и има вече зад гърба си мачове за куп отбори - „Берое“, „Миньор“ /Раднево/, „Черноморец“ /Балчик/, пак „Берое“, „Ботев“ /Гълъбово/, „Черноморец“ /Бс/.
В състава е и игралият през 2006 година за „Дунав“ възпитаник на „Левски“ Христо Лемперов. Лемперов играеше за русенския тим като десен халф, но сега е преаташиран като десен защитник.  
Хората в атака са Ахмед Ахмедов, Алеко Христов и Красимир Пчеларов. 34-годишният Пчеларов може да се похвали с един сезон в „А“ група като играч на „Несебър“. 
Капацитетът на стадиона в Поморие е 2000 покрити седящи места. Съоръжението е с електрическо осветление, затова мачът тази събота ще се играе от 20 часа.
Притеснителното за отбора на „Дунав“ е, че теренът е с изкуствено тревно покритие.
След първите 4 кръга „Поморие“ е с пълен актив от 12 точки. „Дунав“ е с 10, така че битката до морето е с изключително значение за развоя на първенството.