Санитарка в Онкодиспансера стигна до съд за побой над колежка.
Двете неприятелки престанали да си говорят преди години, но активно злословели една за друга. Взаимните цветни квалификации се носели из коридорите на Онкото, а за грубите епитети си шушукали и самите пациенти.
Чашата преляла, когато на 6 ноември 2015 година едната санитарка помолила да не я слагат втора смяна в работните графици, тъй като трябвало да гледа внучето си. Другата веднага се намесила афектирано, като  заявила, че детето си има майка, а с претенциите си колежката затруднява графика за дежурство на другите санитари.
На следващия ден настъпил моментът на разплата. Недоволната жена издебнала колежката си в една от стаите в диспансера и започнала да я налага с дървената дръжка на метлата, която носела. Какофонията стигнала до друга тяхна колежка, която се намесила в боя и успяла да ги разтърве. А за получената лека телесна повреда битата санитарка даде на съд нападателката си, като поиска тя да бъде справедливо наказана, а отделно да й плати и 3000 лева обезщетение.
На първа инстанция магистратите отхвърлиха твърденията на тръгналата на бой с метла, че случилото се дължи на състояние на афект заради претенциите на колежката й относно дежурствата. Посочено бе, че от обсъждането на графика е минало цяло денонощие и няма как налагането с метлата да се квалифицира като импулсивно избухване. Затова сметнаха, че санитарката трябва да бъде осъдена, но я освободиха от наказателна отговорност и я глобиха с 1000 лева. Отделно ще трябва да плати на колежката си и 500 лева компенсация. Решението може да се обжалва.