Нетипично преграден през средата багажник усъмнил граничари на Дунав мост и така те успели да осуетят каналджийския замисъл на Георги А. и Десита Ц. Подозренията на властите се оказали основателни, тъй като благодарение на преградата между задните седалки на софийското „Волво“ и багажника се оформил чуден тайник. Двамата вече се изправиха пред съда за опита да прекарат нелегално през граница двама иракчани, които били натъпкани в скритата кухина.
Случаят е от 10 май 2015 година. До каналджийството обаче се стигнало, след като през април в София Георги получил предложение да закара едни хора до Западна Европа срещу 1000 лева. Офертата дошла от неизвестен за органите арабин. След като приел предложението, мъжът се сдобил с пълномощно да управлява софийско „Волво S40“. А за да не пътува сам, предложил на новата си приятелка Десита да го придружи до Виена срещу 500 лева. Така и станало, но походът им към Австрия бил преждевременно стопиран в Русе. 
Нестандартно организираният багажник станал причина колата да бъде отделена за щателна проверка и не след дълго контрольорите се натъкнали на тайника и свитите в него двама иракчани. Така Георги и Десита се изправиха пред съда с обвинения за каналджийство, но не признаха да имат вина в схемата. На първа инстанция всеки от тях получи по 1 година и половина условна присъда с 3 години и половина изпитателен срок. Ще трябва да платят и по 1500 лева глоба. Присъдата е на първа инстанция.