Пътят Русе-Кубрат, който сам по себе си беше абсурд заради факта, че не беше ремонтиран от десетилетия и редовно късаше гуми и повреждаше автомобили, роди нов, още по-странен абсурд. Покритото с нова настилка трасе, което макар че не е открито официално, се ползва и най-после върна вярата на шофьорите, че могат да се движат по нормален път, край Тетово е преградено от масивни бетонни блокове и движенето е пренасочено по безобразен и опасен маршрут, съобщи Русе Медиа. 
Обяснение защо са поставени бетонните блокове няма отникъде. Неофициално се говори, че това е направено от фирмата изпълнител „Автомагистрали Черно море“ от Шумен, която от година чака АПИ да й плати близо 28 млн.лв. Целта била да се накара държавата да се издължи, като предизвиква недоволството на преминаващите шофьори. В подкрепа на това хората споделят, че отдавна не са виждали работници и ремонтираща техника, за да има причина обновеният участък да бъде затворен.
В момента движение движението край Тетово е пренасочено по стария опасен път към каменната кариера, който, не само е осеян с невъзможни за избягване дупки, но е и с много завои и с проблемна мостова конструкция. Парадоксално е, че по време на ремонта на целия път спирането на движението е избегнато с поетапно пропускане с изчакване. А сега готовият път е затворен неизвестно официално от кого и защо.
Ето част от коментарите, направени от водачи пред изданието.
„Две-три седмици, откакто е преграден. А преди това се минаваше, беше пуснато и се минаваше и беше добре. При условие , че има готов път, да се обикаля през дупки, това не е нормално за държавата.“
„Само в България може да се случи това нещо - да направят чисто нов път, тоя път го чакаме от 15 години, ако не и повече, чакаме го и това е положението. Ето, неизползваем път. Доколкото знаем, фирмата, която е изпълнител на проекта, тя ги е поставила, търсят си правата, търсят си и парите. И фирмата ги разбирам, вложили са пари и искат да си вземат, не могат да го направят безвъзмездно. Но можеха поне по празниците да отворят пътя да се минава, сега хората пътуват много.“
„Новият път стои затворен, ние минаваме откъде, плащаме винетки ей за туй нещо. Никой не знае защо е затворен, с малко дете съм, ето откъде минаваме. Оня ден го направиха и затвориха пътя, никой не знае защо е затворен“.
Ремонтът на пътя Русе-Кубрат бе разделен на два лота - на територията на Русенска и на Разградска област, като и на двата лота работеше шуменския клон на „Автомагистрали Черно море“. По договор дейностите трябваше да приключат около месец юли 2021 г., но закъсняха с около 3 месеца. Към момента за целият път не е издаден Акт 16 и официално той не е готов. Но пък временната организация на движение бе премахната, за да се ползва обновеното трасе.
Отговори какво точно се случва на пътя Русе-Кубрат биха могли да дадат възложителят на ремонта - Агенция „Пътна инфраструктура“, както и областните управители на Русе и Разград.