С окончателни условни присъди се сдобиха Георги А. и Десита Ц., след като граничари на Дунав мост се усъмнили в преградения багажник на софийското „Волво“ и го подложили на проверка. Предположенията за нещо нередно се оказали основателни - в специалния тайник били натикани двама иракчани, готови на всичко, за да стигнат Западна Европа.
Случаят е от 10 май 2015 година. До каналджийството обаче се стигнало, след като през април в София Георги получил предложение да закара едни хора до Западна Европа срещу 1000 лева. Офертата дошла от неизвестен за органите по сигурността арабин. След като приел предложението, мъжът се сдобил с пълномощно да управлява софийско „Волво S40“. А за да не пътува сам, предложил на новата си приятелка Десита да го придружи до Виена срещу 500 лева. Така и станало, но походът им към Австрия бил преждевременно стопиран в Русе.
На първа инстанция двамата бяха наказани с по 1 година и половина условно с 3 години и половина изпитателен срок и по 1500 лева глоба. Въпреки че Десита не останала доволна от присъдата и затова я обжалва, то и втората съдебна инстанция я сметна за справедлива и окончателно я потвърди.