Автомонтьор в Ряхово, който никога не е имал шофьорска книжка, но това не му пречело редовно да върти волана, опитал да избяга от полицейска проверка, но не само че не успял, но стигна и до съд. А вина за спирането му имал апетитът му за пържени картофи.
Още през деня на 2 април монтьорът започнал ремонт на „Волво“ на свой познат. Вечерта в сервиза го посетил приятел и се заформила мъжка бирена сбирка. От дума на дума и от чаша на чаша преди полунощ компанията огладняла и решила, че бирата направо си плаче за малко пържени картофки. Затова монтьорът се качил на оставеното за ремонт „Волво“ и тръгнал за вкусното мезе към кръчма в селото. След като осигурили картофките и потеглили обратно към сервиза обаче, приятелите били сюрпризирани от полицейски патрул. Униформените вдигнали стоп-палка, която никак не трогнала пияния монтьор и той натиснал газта. Полицаите  набързо разпознали честия нарушител в селото и тръгнали след него.
В стремежа си да избегне проверката и да се скрие, автомонтьорът се забил в нива встрани от пътя, където волвото безславно сдало багажа и закъсало. Така униформените се добрали до бягащия нарушител и веднага лъснало, че той няма книжка, не носи личната си карта, шофира с 1.03 промила алкохол, а освен това през август е наказван за опасно шофиране без правоспособност.
Затова този път монтьорът стигна до съд като на първа инстанция магистратите прецениха, че той не трябва да носи наказателна отговорност и го глобиха с 1500 лева. Решението може да се обжалва.