66-годишния Илия И. от Бяла, който на 29 март опита да изнасили румънка, а след яростната й съпротива я преби и ограби, отива на съд. 
Във фаталния ден Илия пътуват с камиона си от Брашов за Велико Търново. Около 17 часа взел от околовръстния път на Букурещ на стоп значително по-млада от него жена, която живеела на семейни начала с турски шофьор на тир и често пътувала между родината си и Турция на автостоп с негови колеги. След като се качила в кабината, 38-годишната жена звъннала на приятеля си и се разбрали да я чака на граничния пункт край Лесово. По време на пътуването Илия няколко пъти посегнал да опипа стопаджийката, но тя всеки път го отклонявала с обяснението, че не е проститутка. Мераклията в пенсионна възраст уж се поукротил, минали Дунав мост и всичко вървяла тихо и кротко до разклона за Обретеник, където Илия свил от пътя за Търново, а по-късно спрял в пуста местност и се нахвърлил на румънката. 
Жената явно е имала едно наум, защото успяла да се отскубне и да скочи навън, като опитала да вземе двете си чанти с дрехи, 200 леи и 6 кутии бира, но шофьорът ги издърпал от ръцете й и ги хвърлил на леглото зад него.
След това слязъл от камиона, настигнал отхвърлилата го стопаджийка и започнал да я бие. Изпадналата в ужас румънка отново успяла да се откопчи и този път се спасила, като се скрила в храстите. Късно през нощта битата и унизена жена подала сигнал на тел.112 и на другия ден униформени от РПУ-Бяла издирили сладострастника и го предали на прокуратурата. По нейно искане Илия И. бе вкаран за постоянно в ареста въпреки молбата му да го пуснат под гаранция, за да си оперира очите във Варна, а сега предстои насрочване на делото срещу него в съда.