Висшият съдебен съвет започна дисциплинарни дела срещу двама прокурори и един следовател. Те са по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, който настоява за дисциплинарното им уволнение.
Районният прокурор на Девин Мария Дамянова е разгледала и се е произнесла по дело за кражба на кола, по което нейният син е бил заподозрян, вместо да откаже, както я задължава законът. Районният прокурор от Пловдив Петко Минев пък карал кола, която не е негова, а през това време собственикът плащал лизинговите вноски за нея. Уволнението на военния следовател Светослав Йосифов пък се иска заради нанесени леки телесни повреди на две деца.
Заради нарушения ВСС отстрани от зам.-шефския пост в окръжната прокуратура в Мотана Лилия Йорданова. Тя остава редови окръжен обвинител. Съветът не откри нарушения и не наказа апелативния прокурор от София Стойчо Ненков, оттеглил преди три години протеста срещу оправдателните присъди по делото "САПАРД".
Радост Бошнакова е новият шеф на районната прокуратура в Несебър. Тя бе избрана от ВСС единодушно на поста. Също единодушно съветът избра Райко Стоянов за ръководител на районните обвинители в Малко Търново. Това е вторият му мандат на поста. И двамата бяха единствените кандидати. С 22 гласа "за" съветът избра Пламена Дичева за шеф на районата прокуратура в Габрово. Досега тя бе зам.-ръководител там. Конкурентът й Милен Миков получи само два гласа.