Сигнал за умишлено блъскане с кола и опит за подпалване на къща стана повод екипи на Спешна помощ и полицията да се изсипят пред ромската къща на ул.“Шипка“66 в кв.“Родина“.
Екшън сцените се разиграха вчера около 8 часа сутринта след пореден конфликт в семейството на 36-годишната Гинка С. Именно тя била мишената на засилената кола. Жената вече е известна не само на полицейските, но и на съдебните органи, след като подаде жалба срещу бившите си сватове от Павликени за отвличане и искане на откуп. Преди 2 месеца съпрузите Гергина и Йордан Г. чуха по 6 години затвор, а братът на Йордан - Румен, бе наказан с 5 години зад решетките именно за нейното отвличане.
В основата първо на семейната, а след това и съдебната разпра бе дъщерята на Гинка Василка, която отначало била спазарена и дадена за жена в Павликени. По-късно обаче се върнала обратно в Русе и ромският клан останал хем без булка, хем без платените за нея 20 000 лева. Чашата преляла, когато Йордан и Гергина разбрали, че сватята Гинка е изтъргувала наново платената от тях Василка и решили да си изчистят сметките, което довело до отвличането й.
Вчера според семейството на Гинка афганистанец, който е новият любим на малката Василка, и негов приятел руснак тръгнали да ги нападат. Причината - отказвали да помагат на новия си зет в прекарването на нелегални емигранти през граница. Това според тях бил бизнесът на афганистанеца, който се занимавал с каналджийство. Отделно бащата не давал официално Василка за жена на чужденеца, защото имал проблем с наркотиците.
Малко след 9 часа ромският клан тръгна на тумба пеша към Второ районно, където да даде показания и да опише екшън ситуацията.