Дело за побой в защита на семейна част от пролетта на 2008 година, в която главно действащо лице е ромката Елеонора, най-накрая приключи на първа инстанция. Приличащата на филмов сценарий драма се корени във войната на два заможни ромски клана от Русе, които се изправили един срещу друг заради изчезването на Елеонора.
Жената имала семейство и попаднала в кръга на единия от състоятелните родове. Тя обаче напуснала мъжа си и с това започнали предположения, че се е съюзила с другата фамилия и вече дели брачно ложе с мъж от другия род. Прокарвали се теории, че Елеонора може да е отвлечена, тъй като търсенето й удряло на камък. Тогава близките на зарязания започнали да събират информация къде е вероятното местоположение на конкурентната фамилия и къде може да бъде спипана. Данните показали, че търсената булка и новото й семейство най-вероятно са в Беленско. На 21 март 2008 година дори им била снесена информация, че те пътуват към Велико Търново. Ромската фамилия това и чакала и набързо се натоварила в три луксозни лимузини, които тръгнали да засекат противниците.
Тук сюжетът станал още по-напрегнат. Пътуващите за Велико Търново роми били спрени от полицейски патрул и част от тях били закопчани с белезници, защото се оказали издирвани за престъпления. Докато траела акцията, преследвачите видели окованите си врагове, спрели до тях и без много да се церемонят скочили да ги бият.
Мелето се разминало само със счупен зъб и сравнително леки телесни наранявания. Обвиняеми за него са шестима души. Четирима от тях побързали да се признаят за виновни и да сключат споразумения с прокуратурата за една ефективна присъда, две условни и една пробация. Другите двама обаче упорито затлачиха съдебния процес. Рецидивистът с богато съдебно минало Р.С. своеволно напуснал страната и се укрил. Вероятно той е на лечение в чужбина, където се бори с онкологично заболяване, но не е уведомил за това нито съда, нито прокуратурата и до ден днешен не може да бъде открит. Въпреки това Беленският районен съд го наказа задочно с две години ефективен затвор при първоначален строг режим. Другият сочен за участник в мелето Н.П. пък бе оправдан на първа инстанция. Тази част от присъдата вече е протестирана от прокуратурата и се очаква думата на Окръжния съд.