Съпругата на собственика на веригата аптеки „Астра“ и председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Бедрос Пехливанян е отвлечена, убита и разчленена от двама бандити с цел грабеж. Извергите са хвърлили тленните й останки в дерето на река Русенски Лом. Информация за жестокото престъпление обикаля Русе от понеделник сутринта. Част от русенските медии бяха запознати с нея, но предпочетоха да запазят мълчание от уважение към семейството и за да не пречат на пълното изясняване на случая.
Тялото на Ери Пехливанян е открито в землището на Иваново. Тя е обявена за издирване в петък, когато съпругът й, който отсъствал от града от вторник, се прибрал разтревожен, че не може да се свърже с нея. Тогава станало ясно, че жената е в неизвестност, вероятно от сряда, а колата й е оставена с нарязани гуми в складовата база на семейната фирма. Изчезнала е и голяма сума пари.
Първоначалното предположение, че жената е отвлечена за откуп, бързо е отхвърлено заради открити в дома на семейство Пехливанян следи от взлом.
Късно вечерта в понеделник са задържани двама мъже с тежки криминални досиета - 49-годишен бивш спортист и негов близък приятел и съучастник. Двамата са направили самопризнания.
Началото на разследването е поставено на 14 януари, петък, когато е подаден сигнал за изчезването на жената, съобщи пред БТА окръжният прокурор Георги Георгиев.
„Извършени са много следствени действия до момента. Събрани са много доказателства. Вече има привлечени двама обвиняеми, които са задържани за срок от 72 часа. Те признават авторството си“, обясни прокурор Георгиев.
Обвиненията срещу тях са за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро от дома й, както и за квалифицирано убийство с цел прикриване на другите престъпления.
„Организирани са екипи за разследване и екипи от прокурори. Продължаваме да работим и в момента, като извършваме едни от най-важните следствени действия. При първа възможност ще ви дадем допълнително информация“, обясни прокурор Георгиев.
„Утро“ изказва съболезнования на семейството и близките на жертвата!