Желязна рицарска ръкавица, с която да печели още много битки, бе един от най-атрактивните подаръци, които кметът Пламен Стоилов получи по повод 54-тия си рожден ден вчера. Това всъщност беше изненадата от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, която му поднесоха председателят на сдружението Красимир Иванчев и неговата съпруга и общински съветник Марияна Иванчева.
С уникален нож със сребро и зодия овен, който Стоилов ще добави към богатата си колекция от оръжия, пък го зарадва един от неговите колеги, а от фондация „Русе - град на свободния дух“ го дариха с шарж на Валентин Георгиев.
Областният управител Стефко Бурджиев и неговият заместник Станимир Станчев бяха сред първите гости, които посетиха рожденика, за да му поднесат своите искрени благопожелания. Те му подариха двата тома на акад.Георги Марков, описващи друга история на най-голямата война - „Разгарянето на пожара“ и „Светът в пламъци“, красиви букети и поздравителен адрес. 
А екипът на кмета разчупи шаблоните, като по време на редовната седмична оперативка покани в залата ефектни мажоретки, които демонстрираха вихрен атрактивен танц.
С хитово червено вино от Чили зарадваха Стоилов от Регионалния инспекторат по образование следобедните часове, а от Асоциацията на дунавските общини му подариха готварска престилка с надпис „Mayor chef“ с препратка към едно от хобитата му.
Депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов пък поднесоха на кмета голям букет и поздравителен адрес, като му пожелаха здраве, щастие и успехи в реализирането на важни начинания и проекти в интерес на хората от региона.
Сред най-интересните пожелания към Стоилов, който неведнъж е заявявал пристрастията си към рока, бяха да доведе в Русе легендите от „Дийп Пърпъл“ или „Уайтснейк“.