7 години затвор постанови Районният съд в Разград за пастрок, блудствал и изнасилвал доведената си дъщеря в продължение на години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Сексуалните насилия върху детето започнали през лятото на 2012 г., когато то било на 13 години Валентин Ч. се възползвал, че майката на момичето отсъства често от дома им заради заболяване на общото им природено дете.

Жената била на болнично лечение с бебето им, а в това време мъжът се нахвърлял върху дъщеря й от първия й брак. Тормозът продължил до май миналата година. Тогава пастрокът научил, че жертвата му има интимна връзка с момче и изпаднал в дива ревност.
Набил момичето и го изгонил, а то разказало на роднина какво е преживявало в продължение на години, докато майка му лежала по болници.

Миналия юли пастрокът е задържан с постоянна мярка, а този понеделник съдът се произнесе и с осъдителна присъда.

Мъжът не признава вината си нито в досъдебното производство, нито в съдебна фаза.

Прокуратурата пък ще обжалва наказанието, като иска 43-годишният насилник да понесе максималния размер от 10 години затвор за такова престъпление.

От Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че срещу Валентин са били повдигнати обвинения за три деяния, извършени при условията на продължавано престъпление.

Той е подведен под отговорност за блудства с ненавършило 14-годишна възраст момиче чрез употреба на сила и заплашване, както и след навършването на тази възраст на жертвата.

Блудствата били в периода юли 2012 до септември 2013 г., уточняват от прокуратурата. От август 2014 г. започнали системни изнасилвания на жертвата, за което на пастрока също са били повдигнати обвинения.