Нова линия за заешко месо работи вече в „Боримес“, научи „Утро“. Кланицата на русенската фирма е втората сертифицирана в България след тази в Стара Загора. Заешкото месо, смятано от мнозина за най-диетично и полезно благодарение на ниското си съдържание на мазнини, ще се предлага охладено в магазините на фирмата. 
С новия си продукт „Боримес“ продължава да следва стриктно политиката си да предлага на клиентите си само месо от проверени български производители. Фирмата продължава да търси допълнителни доставчици от региона, за да увеличи производството. 
От края на миналата година „Боримес“ прави решителни стъпки, за да увеличи продуктовото си портфолио, като предостави на клиентите си още по-голям избор от продукти с гарантирано качество и изцяло български произход. Компанията започна да предлага телешко от специални месодайни породи, стартира производство на русенско варено по старите рецепти от едно време (под търговската марка „Дунавско варено“), произвежда вече и храни за животни.
Специално за Великден „Боримес“ планира да увеличи значително предлагането на агнешко месо. Договорена е доставката на 4000 агнета от български производители, които да се колят поетапно в следващия месец. Така всичките 30 магазина ще бъдат заредени с прясно агнешко месо - традиционното ястие на Великденската трапеза и на Гергьовден. 
В месокомбината на „Боримес“ се колят около 2000 прасета всеки месец, като всеки ден се произвеждат 40 тона месна продукция. В Русе фирмата разполага с 16 магазина, но има търговски обекти и в околните области. В тях освен месо и колбаси се предлагат и други основни хранителни продукти като пилешко месо, сирене, кашкавал, яйца и др. Всичките са произведени от български фирми, които също като „Боримес“ не правят компромиси с качеството.