Бизнес концепцията на „Боримес“ да разчита единствено на местни производители и мотото „Аз знам какво ям“ впечатлиха фермери от северната ни съседка по време на  второто за 2016 година заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група. Те се оплакаха, че пазарът в Румъния е залят от вносна продукция, предимно от Западна Европа. И въпреки че и отвъд Дунав голямата част от потребителите искат да знаят какво ядат, това на практика е невъзможно да се осъществи.
Българо-румънската земеделска работна група посети един от фирмените магазини на „Боримес“ и се запозна с начина на работа на утвърдения вече в цяла Северна България производител. 
Както „Утро“ вече писа, в новия месокомбинат на „Боримес“ се колят около 2000 прасета всеки месец, като всеки ден се произвеждат 40 тона месна продукция. Към момента в него работят 140 човека. Фирмата разполага с 30 собствени магазина, 16 от които в Русе. В тях освен месо и колбаси се предлагат и други основни хранителни продукти като пилешко месо, сирене, кашкавал, яйца и др., произведени от български фирми, които също като „Боримес“ не правят компромиси с качеството на продукцията.