Сградата се люлее, пукнатините се увеличават, а през нощта чухме пукането на гипсокартона по стените на апартаментите. Отварянето на улица „Велико Търново“ за движение е фатално за състоянието на пропадащите сгради, сигнализираха живеещите в тях. Те са категорични, че улицата не е проектирана да поеме такъв поток от автомобили. Освен това никой не може да им даде отговор колко е амортизационният срок на канализацията.
В сряда, след като положиха асфалта, мина един бетоновоз и веднага се появи хлътване на пътния участък, разказа Димитър Добрев, който живее на третия етаж в блока на „Княжеска“ 23. Това беше и първата сграда, която започна да пропада преди близо 2 седмици, а в апартаментите се появиха множество щети. В понеделник живеещите в четириетажната кооперация поставиха маркер на стената до входната врата, а вчера сутринта са забелязали, че той е мръднал и пропукването се е увеличило. 
Това е заради вибрациите от движението. Входната врата не може да се затваря, всички врати в апартаментите също, защото касите имат усукване. Наложи се да сложим тиксо, за да не зеят, каза Добрев. 
Живеещите в района коментираха, че легналият полицай по ул. „Велико Търново“ преди училището не може да спре състезателите. Според тях е необходимо да се постави още един в района на тотопункта, но се притесняват, че по улицата няма нито една канална шахта и подобно съоръжение ще спира водата. 
Както „Утро“ писа, от понеделник в района започнаха сондажи, които да изяснят причината за пропадането. Шефът на ВиК Сава Савов каза, че физическата работа е свършена и в момента предстои обработка и анализ, като се очаква окончателният доклад да е готов в средата на другата седмица. Докато не излезе окончателният доклад на проф.Дончев, няма да вземем отношение, допълни той.
А дотогава апартаментите в двата блока ще продължават да са подложени на усукване и натиск, а разтревожените собственици да чуват през нощта как пукат стените и да изкарват безсънни нощи.