Живещите в къщата на улица "Стоян Заимов" 7 до бившата клиника "Ескулап" в квартал "Родина" не са се самонастанили и кой преброи, че има 22-ма души, при положение че там живеят петима. С адресна регистрация са Илиян Станев, Росен Станев, който живее със съпругата си и двамата си сина, и Стоян Маринов, който в момента е в чужбина. Когато през 90-те години е издадена заповедта за настанява в общинската къща на покойния ми баща Георги Станев, в картотеката са вписани и тримата му сина. Лицата, които живеят на този адрес и обитават къщата, са с регистрация на "Стоян Заимов" 7.
Това твърди Станчо Станев, брат на живеещите в общинската къща, който редовно ги посещава. Повод за реакцията му е статията във вестник "Утро" от 04.08.2018 година - "Общинска къща за двама се превърна в ромско свърталище", в която се описват оплакванията на жители на квартала, че в къщата идват хора отвсякъде, пускат силна музика, карат се, стига се до побоища. По думите им проблемът се дължи на самонастанени ромски семейства в общинския имот, които идват от Варна, Шумен, плевенски села, а хората в съседните блокове са подложени на непрекъснат тормоз и денонощен шум. 
Не можем да разберем откъде имат информация, че идват хора от Варна, Шумен, Плевен и не знам откъде още. Ако са идвали хора, е било, когато е починал Георги Станев или за струването му. Имало е случаи, в които в двора е имало много хора, но те са свързани с почитане паметта на починали и не е имало музика и побоища. Това може да се види в справките на полицията, където няма оплаквания, обяснява Станчо Станев, като признава, че на 23 април са празнували рожден ден и наистина са прекалили с музиката до късно, но по думите му това е единственият случай. 
Както "Утро" писа, от години къщата е освидетелствана за събаряне и от общината заявиха, че догодина ще бъде премахната.