Опитите на бездомник, който преди броени месеци бил предсрочно освободен от затвора, да се социализира и да води нормален начин на живот за пореден път ударили на камък. Вместо да се впише в обществото, той отново ще прекрачи прага на килията.
56-годишният мъж търсил къде да пренощува и скитал по изоставени къщи и помещения. Вечерта на 19 срещу 20 ноември 2015 година обаче времето било доста студено и той се сетил за метален фургон до жп гарата във Ветово. Отишъл в него, но видял, че прозорците му са счупени, а освен това бил пълен с дрехи и парцали. Нямало печка, затова бездомникът решил да запали ненужните вещи. Внезапно обаче огънят не само пламнал и сгрял самонастанилия се мъж, но лумнал толкова силно, че започнал да обхваща целия фургон. Скитникът се опитал да го загаси, но не успял, затова побързал да сигнализира полицията.
За небрежното боравене с огън, което унищожило по непредпазливост фургона, мъжът призна пред съда. Затова той получи намалена присъда от 4 месеца строг затвор. Отделно ще трябва да изтърпи зад решетките и остатъка от предишната си присъда, по която бил предсрочно освободен. От нея му остават 5 месеца и 2 дни от общо 2 години решетки, за които бе наказан за серия от кражби през 2014 година. Отделно ще трябва да плати на Община Ветово 2797.50 лева - колкото е стойността на унищожения от него фургон. Присъдата може да се обжалва.