Жителите на родното село на починалия в събота Трифон Иванов - Горна Липница, тъжат за смъртта му. Въпреки мъката си, те вчера са празнували в чест на легендата. От селото обявиха, че по този начин са почели паметта на човека, който винаги ги е забавлявал и им е помагал. В Горна Липница са сигурни, че Туньо би бил доволен да бъде изпратен по този начин.

Съселяните на легендарния бранител разказаха пред Нова телевизия спомените, които ще пазят винаги. Пенсионерка със сълзи на очи разкри, че Тунчо, както тя нарича Трифон Иванов, е помагал много пъти на нея и семейството й, давал им е пари и е осигурявал прехрана им.

Друг жител на селото добави, че железният бранител е източвал язовира, който държи, и е подарявал рибата на съселяните си, които доста често нямат възможност да отделят пари за такава храна.

„Много скромен човек. Никога не парадираше с нищо. Обичаше веселбата. Събирахме се, разказваше за преживяното", разказва мъж от селото.

„Такава лудост беше през 1994 година, страхотно изживяване. Преди седмица го видяхме. Нищо не подсказваше, че ще се случи нещо такова. Нямаше никакви проблеми след инфаркта. Беше много отдаден на работа си, пътуваше", добавя друг от жителите на Горна Липница.

„Дава хляб на бедните хора. Той се раздаваше до такава степен. Много го обичам, на всички е помагал. Питаше ме - имаш ли пари? Ще ти дам! Имаше язовир, източва го и дава рибата на хората, защото те не могат да си купят", заяви възрастна жена със сълзи на очи.

Жителите на Горна Липница предлагат площадът на селото да носи името на Трифон Иванов.