Близо сто жители на Стрелча са в момента пред съдебната палата в Пловдив, където в 16 ч. ще се разгледа мярката за неотклонение на бившия кмет Иван Евстатиев. Той е в ареста заради изнасилване на 16-годишно момиче. след като 15 съдии от пазараджишкия окръжен съд си дадоха отвод тъй като са имали допирни точки с Евстатиев като прокурор и след това като адвокат, делото бе прехвърлено в града на тепетата.

"Д-р Евстатиев - ти си злодей. Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие" - такъв лозунг издигнаха пред пловдивския съд съгражданите на Евстатиев. 

"Трябва да го осъдят, за да се стреснат малко престъпниците като него. Този народ трябва да има доверие на съда", каза 85-годишната Гана Иванова от Стрелча. Тя е сестра на прабабата на изнасиленото момиче. 

"Не смеем да отидем да видим девойчето, златно дете, красиво цвете, а той отиде и го откъсна", нареждаше баба Гана. Възрастната жена познавала Евстатиев от малък, като бил кмет му занесла тутманик тъй като оправил улицата й. "Сега ще му занеса тутманик само на свиждане в затвора", разстроена е пенсионерката. 

Протестиращите от Стрелча настояват Евстатиев да остане за постоянно под ключ и заплашват да го линчуват, ако се върне в града им.