Още преди полунощ над западната половина от страната ще се изясни, а до сутринта и над източната. Минималните температури сутринта ще са между 0° и 5°, в София около 0°. Утре ще преобладава слънчево време. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб - западен, по Черноморието до умерен от север, където привечер и през нощта с/у 16.02 ще има временно увеличение на облачността. Дневните температури ще са между 9° и 14°, в София 9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров.
През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е до умерен от север, привечер от североизток и през нощта с/у 16.02 ще има временно увеличение на облачността. Дневните температури ще са между от 8-9° по северното, до 12-13° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо - 2-3 бала, а температурата на морската вода е около 6°.
Над планините ще е слънчево. По билните части ще духа умерен северозападен вятър. Дневна температура на 1200 м.н.в около 4°, на 2000 м около -2°.
В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и бързо ще се затопли - в понеделник максималните температури ще са между 14° и 19°. Във вторник от северозапад, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.