В продължение на 30 години безценно парче от технологичната история на света бе изгубено някъде в градчето Аспен, щата Колорадо.

През 1983 г. на Международната дизайн конференция в Аспен, покойният Стив Джобс изнесе презентация, с която предрече появата на днешни дадености като таблетите, безжичния интернет, дори мобилните приложения в App Store. За да навигира из слайдовете, Джобс използва легендарната компютърна мишка "Лиса" — която после подари на няколко участника в конференцията. И те я заровиха в капсула на времето.

Минаха десетина години и хората, заровили капсулата на времето, попаднаха на неочакван проблем. Нито един от тях не можеше да открие точното й местополжение. Капсулата, заедно с една от първите компютърни мишки на Стив Джобс, остана изгубена насред едно поле в Аспен.

Но предаването "Копачи" на National Geographic се свързало с тези няколко участника в конференцията, за да направи повторен опит да открие изгубената капсула на времето на Стив Джобс. Резултатът можете да видите в прикаченото видео.