Правилно ли Татяна Тодорова от ГЕРБ е определена за победител на кметските избори в Червен? Окончателен отговор на този въпрос се очаква да даде състав на Върховния административен съд /ВАС/, където стигна спорът. Впрочем това е единственият случай в Русенска област, при който изборните резултати са обжалвани и пред последната съдебна инстанция. А упоритото жалене поведе кандидат-кметът на ивановското село от „Атака“ Иван Иванов. 
След вота бяха оспорени изборните резултати в села и градове в почти всички общини в областта, включително и избраните общински съветници в Русе. В Административния съд в Русе се разгледаха около 10 дела, но нито една жалба не бе приета за основателна и съдът прецени, че изборите навсякъде са били редовни. Изглежда това е отказало загубилите да продължат битката, а воля демонстрира само Иванов. 
На изборите на 25 октомври Тодорова се състезава с четирима опоненти и още на първи тур събра 124 гласа, които й стигнаха за победата, докато доверие в Иванов са декларирали едва трима избиратели. Месец след изборите Административният съд в Русе реши, че изборът й е съвсем законен и правилен и отхвърли оспорването му като неоснователно. Казусът обаче стигна и пред върховните съдии, пред които Иванов отново изтъкна, че по списък в Червен са гласували 162 души, а в урната били открити 165 бюлетини. 
Според загубилия надпреварата Тодорова нямала право изобщо да се бори за кметския стол, тъй като не живеела в селото. Съмнително според него било, че в деня на изборите гласоподавателите съмнително набъбнали с 46 души. 
Делото пред ВАС предстои да бъде разгледано в средата на март.