Д-р Иво Раданов е завършил Медицинския университет във Варна. Има защитени специалности по анестезиология и интензивно лечение. Собственик е на аптека „Медик Консулт“ и едноименния медицински център, които се намират срещу гимназията по механотехника.

-  Д-р Раданов, в края на месеца се очаква грипна вълна, но още  преди да е дошла тя, вече са регистрирани много вирусни заболявания, като болните се увеличават постоянно. Какво може да се направи в този момент за справяне със заразите?
- Както всяка година по това време хората се интересуват от начините за борба с простудните заболявания. Основно това са грипни и парагрипни вируси, последвани от бактериални инфекции. Противогрипната ваксина определя специфичния имунитет за щамовете, които са заложени в нея. Всяка година Световната здравна организация решава кои ще бъдат циркулиращите вируси и прави това с доста голяма успеваемост. За сезон 2015/2016 във ваксината са заложени щамове на грипните вируси „Калифорния“, „Швейцария“ и „Пукет“. Вероятността да съществуват и други грипни и парагрипни вируси е голяма, но имунизираният организъм проявява по-голяма резистентност към съответните зарази. Не е невъзможно имунизиран пациент да се разболее, но прекарва много по-леко болестта и без усложнения. В момента приключи поставянето на противогрипна ваксина, тъй като са необходими 2-3 седмици, за да се изгради имунитет. Но съществуват и други начини за подсилване на защитните сили. Специфичният имунитет, който е  насочен срещу конкретни антигени, може да се подсили и с препарати, които създават защита срещу различни бактериални щамове. Такава е например ваксината против пневмококи. От 2012 г. тя е включена в календара за имунизации на децата, защото е доказано, че 80% от заболяванията на горните дихателни пътища са причинени от пневмококи. 
- Ако за ваксина вече е късно, какво друго могат да използват хората, за да избегнат инфекциите? 
- Това, което могат да направят,  е да повишат неспецифичния си имунитет. Той защитава организма от всички потенциални опасности, които могат да застрашат здравословното му функциониране. За това има най-различни начини – закаляване, гимнастика, разумно и природосъобразно хранене, витамини и т.н. Не на последно място е и използването на даровете на природата. Всички знаем колко богата е България на билки, които са уникални и с доказани качества като антиоксиданти и имуностимуланти  – бял трън, черен бъз, лайка, а какво да кажем за природния антибиотик чесъна и други подобни и лесно достъпни продукти. 
- Вашата аптека единствена в Русе предлага сироп от черен бъз. За какво го препоръчвате?
- Предлагаме го от декември,  сиропът е от екологично чист район в Родопите и е придружен със съответните сертификати. До момента черен бъз сме предлагали само под формата на медикаменти, внесени от чужбина. Сиропът от черен бъз се използва отдавна в народната медицина,  той е с доказани антиоксидантни качества, силен имуностимулатор, профилактира и лекува пикочо-половата система, намалява хемороидалното  кървене. Съдържа голямо количество флавоноиди, на които се дължат антиоксидантните му свойства и имуностимулиращото му действие . В този период на годината е важно да се използва именно като имуностимулатор.