Бедствено положение обяви община Две могили, съобщиха от областната управа в Русе. Всички пътища остават затворени поради снегонавявания, като в цялата община няма ток, а с. Помен е без вода. Мобилните телефони работят частично и със затруднение.

Общо три общини са изцяло без електрозахранване – Две могили, Ценово и Иваново, където само с.Щръклево има ток. Голям е проблемът с телефоните, които на много места не работят и няма връзка с населените места. Екипите на „Енерго про“ по отстраняване на авариите, като са подпомогнати от високопроходими военни автомобили.

Пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Русенска област остават затворени за камиони над 12 тона. Затворени за всички превозни средства към настоящия момент са пътят Русе – Бяла – Велико Търново, пътят Русе-Разград- Варна и направлението Русе – Кубрат.

По пътя Русе-Разград има множество закъсали автомобили, чиито водачи са принудени да ги оставят на пътя. Проблемът е в образувалите се големи преспи, които трудно се виждат във виелицата.