Проведоха се първоначални консултации между ДПС и БСП за предстоящия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Това каза в предаването „Неделя 150” по БНР, Четин Казак, съпредседател на Движението за права и свободи. 

Той уточни, че срещата е проведена по инициатива на колегите им от БСП. „Както стана ясно, тогава бяха обсъдени няколко теми една от които е здравеопазване, другата свързана с демографската политика, проблемите в сектор сигурност и борбата с престъпността и също така беше обсъден въпроса за внасяне на вот на недоверие по цялостната политика на управлението”, поясни Четин Казак. 

Той посочи, че в началото на идната седмица отново ще се съберат, за да решат дали и по каква тема, да бъде иницииран подобен вот на недоверие. „Трябва да се консултират темите, да се намери най-адекватната тема, която да отразява най-изострената чувствителност и най-наболелите проблеми в българското общество и дефицитите на това управление в тази област”, заяви Казак. 

Той посочи, че са били изтъкнати сериозни аргументи, с които да се обоснове внасянето на вот на недоверие. Казак изтъкна още, че вотът на недоверие е един от най-сериозните парламентарни инструменти от страна на опозицията за противодействие от страна на управляващите.