В Берлин бежанци групово изнасилиха 13-годишно руско момиче. Лиза, както обикновено, отивала на училище, но не успяла да стигне до учебното заведение. По пътя тя попаднала в ръцете на нелегални имигранти и прекарала едно денонощие в секс робство.Руската диаспора е възмутена от случилото се. Някои представители на общността излязоха по улиците на квартала Марцан. Техните деца минават покрай приютите за мигранти, отивайки на училище. Руснаците настояват справедливо разследване и обвиняват полицията в бездействие. И дори в натиск върху потърпевшата. Полицията отказва коментар по случая. 

Група международни хакери разпространи видео, на което нелегален имигрант от Берлин ясно заявява, че случаят с Лиза не е единствен. 

Студентката Светлана, родом от Омск, която в момента учи магистратура в Германи, разказа за телевизия „Звезда” какво точно се случва в берлинския квартал Марцан заради инцидента с руското момиче. Светлана лично не познава семейството на 13-годишната жертва, но живее на около 20 минути от мястото, където е станало груповото изнасилване. 

Светлана уверява – това не е единствен случай. 

„Лиза е отивала на училище, но не е стигнала до него. Знам, че тя е малко дете, а те са били няколко души. Такова престъпление, когато момиче е качено насилва в автомобил, за такива съм чувала много пъти”, сподели студентката. 

Рускоезичните момичета са в паника – всичките си купуват спрейове за самозащита или други средства. В специализираните магазини, пояснява Светлана, на практика почти нищо не е останало.