22-годишна иракчанка почина от мистериозна зараза на път за Спешното. Още 6-ма нейни роднини са в тежко състояние в хасковското инфекциозно отделение, предаде кореспондентът на БГНЕС от Хасково.

44-годишна иракчанка с трите й деца - момичета на 14 и 18 г. и момче на 11 г., братовчедка им на 20 г. и чичото на 25 г. са приети с диагноза вирусна инфекция с неспецифичен обрив. Те са с обриви, температура, някои с диария и болки в корема. Изчакват се изследванията, които да покажат за каква точно инфекция става дума, обясниха от отделението.

Групата иракчани е регистрирана в центъра в новозагорското с. Баня, откъдето решават да бягат към Сърбия. По пътя микробусът, в който пътували, се развалил и така мигрантите са заловени и транспортирани за кратко в лагера в Харманли. След като от ръководството на лагера разбрали, че хората са болни днес по обяд ги изпратили в хасковската болница.

Още не е ясно дали 22-годишната иракчанка е починала от инфекциозната болест или в инцидента с буса. Това ще стане ясно след извършване на аутопсията.