Бдителни банкови служители на "Сибанк" се усъмнили за измама, виждайки в клона на ул. "Раковска" да влиза възрастна, видимо разстроена жена днес. Апаши я накарали да отиде и да им изтегли 10 хиляди евро от сметката си. Банковите чиновници са алармирали веднага на 112 и на отдел "Вътрешна сигурност" на банката, откъдето веднага реагирали.
Бабата влязла в салона в края на работния ден. Малко преди това пред дома й я сгащили двамата измамници, на които тя дала малка сума от около 1000 лева. Това обясни Даниела Боянова, pъководител «Корпоративни комуникации на "Сибанк".

Служителите са действали много адекватно и именно такива реакции могат да предотвратят доста измами, каза тя . И сподели, че нейната майка също станала жертва на подобна измама и вече две години тече дело. Ако и в нейния случай са реагирали така, нямаше да се стигне до тук, каза още Боянова.

Все още не е ясно дали измамниците са били заловени. Знае се само, че те са взели на жената личните данни, заради което банковите чиновници са блокирали сметките й с условие единствено тя да се разпорежда с парите си.

От СДВР съобщиха, че нямат информация за случая.